iletisim@kastamonusoferlerodasi.org.tr

Buradasınız: Anasayfa / Hakkımızda

Odamız;

25/04/1949 tarihinde yayımlanan 5373 sayılı kanun doğrultusunda 1952 yılında şoförler cemiyeti olarak kurulmuştur. Kuruluşu amacı şoför esnafımızın ve yanlarında çalışanların sorunlarını çözmeye çalışmak, şoförlük mesleğinin ilerlemesini temin etmek, mesleki ahlak ve düzeni korumak, ahenkli çalışmalarını sağlamak amacı ile faaliyetlerine başlamıştır.

04/08/1964 yılında 507 sayılı esnaf ve sanatkârlar Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile “Şoförler Derneği”  statüsüne kavuşmuştur.

17/05/1991 yılında çıkarılan 3741 sayılı kanunla odamızın adı “Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Odası” olarak tanımlanmış ve dernek statüsünden oda statüsüne alınmıştır.

07/06/2005 tarihinde 5362 sayılı esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle odalara üyelik şartları değiştirilerek üyelikte vergi kaydının esas alınması ile aktif olarak ticari faaliyetini yürütenler “Esnaf” olarak tanımlanmıştır.

Bu düzenleme ile odamızın unvan içine “Esnaf” ibaresi eklenerek bugünkü oda unvanımız olan “Kastamonu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası” unvanını almış ve faaliyetlerini bu doğrultuda yürütmektedir.

Detaylı Bilgi İçin Hemen Bizi Arayın

WhatsApp Destek